Tres llibres que has de llegir en el cas que et vagis de viatge

La lectura és una activitat que lamentablement és menyspreada per molts donada la quantitat de temps que s’inverteix en llegir un llibre, però a final de comptes, com invertim nosaltres el nostre temps?
S’ha comprovat que no cal emprar grans lapses de temps per enfocar-nos en les responsabilitats diàries, el que ens deixa una quantitat de temps de lleure que podem emprar per a la lectura.
No obstant això ens ocupem mirant al sostre, ens posem a revisar el telèfon, veure vídeos per YouTube, veure Netflix i adés i un munt d’activitats que poc aprofiten. Això tenint en compte que som solters, perquè el temps dels casats és summament valuós.
Molt bé, suposem que no podem prescindir de totes aquestes activitats que ens diverteixen, però llavors ens queda una mica més del que podem gaudir en no tenir tantes responsabilitats. Així és, ¡Viatjar!
I mentre el nombre d’hores de viatge sigui més gran, hi ha menor factibilitat que pospongas la lectura d’un llibre per falta de temps. Per això et convidem a llegir aquests llibres en el cas que viatges a altres llocs i que l’espera no sigui tan tediosa a l’avió.

1. Les mil i una nits (en qualsevol de les seves versions)

Si no has llegit en cap oportunitat com Scherezade va ser capaç de mantenir-se viva a mans d’un príncep que es proposava matar-la a canvi d’una història diària per mil i una nits, llavors no saps el que et perds.
A través dels relats que es manegen en aquesta obra tan exquisida, Scherezade ens ensenya a nosaltres i al príncep que la vida és més que persones bones i dolentes, i que els éssers humans som summament complexos ja que vam mostrar diferents matisos d’acord amb les circumstàncies .
L’interessant de “Les mil i una nits” és que apareix una infinitat de personatges entre els quals s’esmenten genis de làmpades, serrallers, marins, reis, serfs que ofereixen ensenyaments al lector.

2. La metamorfosi

Franz Kafka un cop més ens delecta amb els seus relats que són impossibles d’entendre per certes persones, però que al final reflecteixen la naturalesa humana mateixa, bé sigui en l’entorn natural o través dels somnis.
“La Metamorfosi” explica el relat d’un jove que sense cap raó es transforma en una criatura similar a un escarabat, i conforme transcorre el temps la naturalesa física i mental del protagonista es va deformant.
Pugui que es tracti d’un autoretrat de qui escriu el llibre, però ens podem reflectir en l’escriptor, ja que la naturalesa de les persones és viciar a mesura que el temps passa, sense que hi hagi millores aparents en el seu caràcter.

3. Pantaleón i les visitadoras

Aquesta obra de l’insigne guanyador del premi nobel de literatura, Mario Vargas Llosa explica la història d’un militar que estava subjecte a moltes inhibicions, però el trasllat a la selva amazònica va fer possible que el seu costat més eròtic i salvatge es despertés.
Al protagonista de “Pantaleón i les visitadoras” se li va encomanar la poca honrosa tasca d’implantar un lloc de comandament improvisat amb la finalitat que altres militars satisfessin els seus desitjos sexuals per mitjà de visitadoras (prostitutes).
Pantaleón passarà per milers de peripècies, que serà millor que esbrinis llegint el llibre.